פרויקטים של בנייה ירוקה מביאים בחשבון היבטים סביבתיים חשובים. מדובר בפרויקטים מתקדמים, שבהם נהוג לשלב חומרים ידידותיים מבחינה סביבתית, שימוש בפתרונות ממוחזרים. בתהליכי הבניה נוצרת מעט יחסית פסולת בניין. אלה בניינים שתורמים לחיסכון אנרגטי ולחיסכון במים, ומתבקש לשלב בהם מערכות סולאריות מתקדמות. מדוע? שימו לב להיבטים הבאים.
מה זה ירוק, חסכוני ומשלם את חשבון החשמל
פרויקטים של בנייה ירוקה אמורים להיות מבודדים יותר, מה שמעניק סביבת מגורים או עבודה נעימה. ובכל זאת, אפילו חיסכון בחשמל של 20 – 30 אחוזים עדיין אומר שצורכים לא מעט חשמל. זה חשבון פשוט, מערכת סולארית יוצרת חשמל נקי, בחינם על בסיס המשאב הזמין כל כך. שמש היא מקור אנרגיה שזמין כל השנה, קיץ או חורף. בכל מבנה שבו מתקינים מערכת מסוג זה, אפשר לחתוך את הוצאות החשמל ולעיתים אף לקבל בחינם את מלוא תצרוכת החשמל. במידה וישנם עודפים, כאשר מדובר במערכת בעלת שטח גדול מספיק, ניתן את החשמל למכור לחברת החשמל. בעת האחרונה קידמו הרשויות תוכניות לעידוד מערכת מסוג זה, לא רק בפרויקטים מסחריים אלא אפילו בבתים משותפים. עכשיו, אתם יודעים לומר בקלות, מה זה ירוק, חסכוני ומשלם את חשבון החשמל שלכם.
השבחה – העלאת ערך הנכס
מכיוון שמערכות סולאריות משפרות את הנכס, הן גם משביחות כל מבנה שבו הן קיימות. במילים אחרות, כל מבנה, בית או בניין, שנבנה בסטנדרטים ירוקים ועם פאנלים סולאריים מובנים, הוא מבנה ששווה יותר. אמנם ניתן להקים פנלים סולאריים גם על בית גמור (במבנה ירוק או לא ירוק), אבל יש פה קאץ’. תוספת בניה בדרך כלל תעלה יותר, ביחס להקמה של מערכת שתוכננה מראש תוך התאמה מושלמת לצרכים ולבנייה. בזמן התכנון והבניה, משלבים את הקמת הפנלים הסולאריים ואת כל יתר מרכיבי המערכת, בתהליכי ההקמה קיימים. כך משיגים מינימום עלויות. כך, משני הכיוונים הללו, מרוויחים יותר: ערך הנכס משתבח ועלויות ההקמה חסכוניות יותר.
ועוד כמה דברים שחשוב לדעת, על מערכות סולאריות, בניה ירוקה ומה שבניהם:
1. פרויקטים של בנייה ירוקה מביאים סטנדרטים גבוהים יותר לענף הבניה.
2. לא כל חברה קבלנית הינה בעלת הסמכה ויכולת להשלים פרויקט ירוק. אדריכלים, מתכננים וקבלנים שעוסקים בכך חייבים להיות או להעסיק בעלי רשיון לייעוץ בנייה ירוקה ע”פ תקן 5281 של המועצה לבניה ירוקה כדי לעמוד בדרישות ובתקנים המוגדרים בענף.
3. מערכות לייצור חשמל סולארי עברו בשנים האחרונות שדרוג משמעותי. כלומר, יעילות הפנלים השתפרה ועלויות התחזוקה ירדו. בשטח נתון של גג סולארי ניתן לייצר יותר חשמל מאי פעם.
4. עלויות הבניה, שהן קצת יותר גבוהות, מחזירות את עצמן בתוך זמן קצר.
5. נושא הבניה הירוקה נשען על איכויות גבוהות לאורך הדרך. מבנה ירוק צריך להיות מתוכנן ככזה, הוא צריך לקבל היתרים ואף אישור אכלוס, שכולם תואמים את התקן המתקדם ביותר.